ДОБАВКИ

З метою поліпшення хімічних і фізичних властивостей солі в неї вводять добавки, такі як йодат калію і ферроцианид калію.

При додаванні в кухонну сіль або сіль «Екстра» йодату калію (KIO3) виходить всім відома йодована сіль, яка сприяє профілактиці захворювань викликаних дефіцитом йоду в організмі.

Йод — важливий хімічний мікроелемент. У життєдіяльності людини, він входить до складу гормонів, що виробляються щитовидною залозою, які надають всебічний вплив на зростання, розвиток і обмін речовин організму.

Нестача йоду в організмі може стати причиною цілого ряду захворювань, з подальшим порушенням діяльності щитовидної залози, що в кінцевому підсумку може призвести до серйозних ускладнень і навіть, в окремих випадках, до летального результату. Не варто недооцінювати роль йоду в вашому раціоні.

Йодована сіль виробляється згідно ДСТУ 3583-97 (ГОСТ 1383-97), ДС Р 51574-2000. Повне найменування готового продукту звучить як «Сіль кухонна з добавкою йодноватокислий калію»  (ДС 4202-75 норма «ч» — чистий або вище («ч.д.а.» и «х.ч.»).

Зміст добавок в солі регламентується ДСТУ 3583-97 (ДС 13830-97), ДС Р 51574-2000, згідно з якими вміст йоду в солі повинно бути в межах 40 ± 15 г / т.

Другий найбільш часто застосовуваною добавкою є ферроцианид калію (K4[Fe(CN)6] · 3H2O). За ідеальних умов зберігання і транспортування сіль не злежується і не мерзне, проте часто, дані умови (вологість солі не вище 3%, і низька вологість повітря) досяжні при складському зберіганні, але важко досяжні при транспортуванні. Фероцианід калію перешкоджає злежуванню і змерзання солі. Норми змісту добавки антіслежіванія регламентуються згідно ДСТУ 3583-97 (ГОСТ 1383-97) и ГОСТ Р 51574-2000 — до 10 г/т; ГСТУ 14.4-00032744-005-2003 и ДСТУ 4246:2003 — до 150 г/т.

Допускається введення іншої кількості добавки (n) для продукції, що випускається поДСТУ 14.4-00032744-005-2003 і ДСТУ 4246:2003, але максимальна величина не може перевищувати зазначену в даних стандартах.

За вашим бажанням, ми готові поставити вам сіль з добавками або без, згідно відповідних стандартів!